top of page
Marjon van Blooijs

Kerst in Madagascar

Bijgewerkt op: 24 sep.


Wanneer het koud en grauw is in Nederland, droom je meer dan ooit weg naar mooie stranden, warm weer en vooral: de zon. Wist je dat Madagascar een perfecte bestemming is voor deze dagen? Ontvlucht de drukte en verplichtingen van de feestdagen en reis samen met je familie, partner of vrienden naar Madagascar!


Malagasy Kerstboom

Wat kun je hier doen?


Er zijn verschillende reizen die je kunt maken, waarbij je rekening houdt met af en toe een bui in de avond. Het is namelijk hun regenseizoen. Bij allebei de opties ben je gegarandeerd van avontuur, prachtige en afwisselende omgevingen, warme  temperaturen en een warm welkom door de inwoners!


Tussen december en februari wordt het meeste fruit geoogst in Madagascar. Denk aan sappige mango’s, zoete lychees, verse papaya’s, en passievruchten. Probeer gerust ook het fruit dat je nog niet kent, zoals verse jackfruit, zuurzak en sterfruit.


Bezoek het prachtige Noorden!


De witte stranden van Nosy Komba wachten op jouw voeten in het zachte zand. Spot de kleinste kameleon ter wereld in het Ambergebergte of laat je verrassen door het indrukwekkende Ankarana National Park, waar je over en door puntige kalksteenrotsen kunt wandelen.


kameleon in Madagascar

In Diego Suarez, een sfeervol stadje met oude koloniale gebouwen, kun je door de straten struinen en heerlijk eten in gezellige restaurantjes. De mensen zijn vriendelijk en de zon schijnt aan een blauwe hemel.


Ook de onderwaterwereld mag je niet missen! Duiken en snorkelen kan prachtig bij Nosy Sakatia en/of Nosy Tanikely. Het water is hier zo helder en blauw dat je zelfs zonder bril de zeeschildpadden kunt zien. Voor de lunch wordt er verse vis uit de zee gevangen en op een kampvuurtje voor je gegrild.

Madagascar

Hoe kom je hier?


Vlieg vanaf Brussel direct naar Nosy Be, zodat je niet via de hoofdstad Antananarivo hoeft te reizen. Je kunt ook een reis naar het noorden combineren met een trip in het zuiden. Vlieg dan heen naar Antananarivo en terug vanaf Nosy Be. Wij helpen je graag met vervoer en binnenlandse vluchten!

Lees op deze pagina meer over een voorbeeldreis naar het Noorden.

Ankarana NP Madagascar

Ontdek de highlights in het zuiden van Madagascar!


Begin je verblijf met een overnachting bij Tatie Zaza in Antananarivo. Ze heet je warm welkom en vertelt je alles wat je wilt weten over haar land en achtergrond. Je diner en ontbijt zullen typisch Malagasy zijn, bijvoorbeeld rijst met Ravitoto.

Homestay in Madagascar

Daarna reis je met de auto door het Zuid-Westen. Deze route is een echte aanrader en brengt je langs verschillende hoogtepunten van het land. Bezoek het Ranomafana regenwoud, waar de unieke gouden bamboe-lemur leeft, of het Isalo National Park, waar de Sifaka’s je gezelschap houden tijdens de lunch. In Ambalavao leer je hoe papier wordt gemaakt van boomschors, en in Fianarantsoa verblijf je in een knus lokaal guesthouse bij Patrick en Julienne.

Chez Julienne in Madagascar

Het rustige strand van Ambolimailaka of het vissersdorpje Mangily zijn perfecte plekken om het nieuwe jaar te vieren. Ook hier kun je snorkelen en (nacht)duiken! Op deze pagina lees je meer over hoe een voorbeeldreis langs de highlights eruit kan zien. Uiteraard maken we de reis voor jou helemaal op maat.

Strand in Madagascar

Hoe vieren ze kerst en oud en nieuw in Madagascar?

Een groot deel van de bevolking is christelijk en viert kerst. Hierbij draait het net als bij ons, om lekker eten en gezelligheid. In de grotere steden en dorpen zijn er ook kerstmarkten zelfs. Op de markt op de foto hieronder, stonden bijvoorbeeld kerstmannen waarmee je op de foto kon. Mooie herinneringen! In hotels wordt vaak een kerstmenu aangeboden met kerst en is er soms een bandje en sowieso een gezellige sfeer. Met Oud en Nieuw wordt er in de dorpen en in de steden ook vaak gefeest of komen mensen samen met de familie en vrienden.


Kerstmarkt in Madagascar

Jouw kerst in Madagascar!

Geen zorgen, jij kunt de organisatie aan ons toevertrouwen. De route, accommodaties en activiteiten die aansluiten op jouw wensen, wordt voor jou georganiseerd. We hebben persoonlijk contact via (video)bellen, of ik kom eventueel een keertje langs om alle mogelijkheden te bespreken. Zo wordt de reis helemaal op maat voor jou gemaakt. Neem contact met ons op via dit formulier en dan spreken we elkaar binnenkort!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page